Khamis, 25 Oktober 2012

Rahsia Dan Fadhilat Basmallah Bah 3

Salam Keatas Semua Yang Mengucap Dua Kalimah Syahadah Dan Menyintai Persaudaraan Dan Penyatuan Semua Umat Islam

Salawat Dan Salam Keatas Baginda SAW, Ahlul Bait Dan Sahabat2 Baginda SAW

Segala Pujian Hanya BagiNYA, Maha Pengasih Lagi Penyayang, Memberi Apabila Meminta Malahan Memberi Jika Tidak Meminta DariNYA

Rahsia Dan Fadhilat Basmallah Bah 3

Suatu ketika dahulu, semasa saya masih 'newbie' didalam bidang Ilmu Kebatinan, sepeguruan saya orang lama didalam Ilmu Kebatinan, pernah mengatakan bahawa Guru dapat melihat samada air jampi tersebut ada 'isi' atau 'tiada isi', ataupun 'isi' yg sia sia. Semasa itu tahun 80an, tiada kajian saintifik terhadap Quantum Fizik dan Molekul Air dibawah teleskope elektron. Pada tahun 90an dan keatas, apabila kajiam mendalam kesan2 molekul air (dan lain) terhadap kata2 atau ucapan, telah membuktikan bahawa memberi kesan positif atau negatif mengikut apa yang dibicara, dikata dan diucap keatas air .

Kajian seorang saintis Jepun, membuktikan bahawa ucapan yang baik membentuk susunan molekul air yang indah, manakala ucapan yang buruk seperti maki hamun, marah dan perkataan sia2 membentuk susunan molekul air kepada bentuk yang hodoh, malahan perkataan maki hamun membentuk rupa wajah seperti 'syaitan' dan 'hantu'. Pembaca sila membuat carian di internet mengenai perkara ini, dan rencana ini pernah keluar di Utusan Malaysia pada suatu ketika dahulu, malahan Mastika juga pernah keluar artikel khusus .

Berbalik kepada Bismillahhirrohmaniirohim, sudah tentu membri kesan dan susunan molekul yang indah dan afdal bagi kegunaan tertentu, seperti yang diajar oleh Baginda SAW, Sahabat2 Baginda SAW, Para Ulama2 Bidang Mujarabat dan Para2 Sufi, yang mana pada ucapan Basmallah , mereka mampu berjalan diatas air. Apakah bacaan mereka2 ini berjaya membentuk molekul air seperti susunan molekul ais yang keras, membolehkan kita berjalan diatasnya ?

Baiklah, dibawah ini, ada amalan2 khusus untuk berjalan diatas air, cuma bagaimana ianya terjadi, saya kurang pasti, hanya yakin pada NYA bahawa ada jawapan secara saintifik, cuma manusia belum dapat membuktikan. Lagipun IlmuNYA tiada batas dan sempadan, seluas luasnya langit dan bumi, berlapis lapis....................Maha Agung DIA.


Amalan Khusus Untuk Berjalan Diatas Air.

Amalan nya agak mudah, tetapi mempunyai beberapa syarat, yakni menjauhi maksiat 'zahir' dan 'batin,, dan tubuh badan sentiada berwuduk.

Bismillah hirrohmanirrohim diamalkan sehari semalam sebanyak 313,313X selama 313 hari sehari semalam, manakalanya pantangnya ialah:-

1) Makanan hanya berupa nasi dan telur atau ikan dan sayuran/kurma.........salah satu samada ikan atau telur ayam, tidak boleh dicampur kedua2nya.

2) Tidak boleh makan di luar seperti di kedai makanan, apatah lagi kedai makanan bukan Islam.

3) Dilarang memakan makanan diproses atau dimasak lebih sekali seperti nasi goreng, makanan segera dll.

4) Berpuasa setiap Isnin dan Khamis.

5) Pakaian selalu bersih dan suci dari najis.

6) Makanan terjauh dari tangan bukan Islam, seperti Ikan Kering yang dikeringkan oleh bukan Islam dan sebagainya.

7) Solat boleh tertinggal satu waktupun, maknanya , tiada istilah 'kadho'.

8) Kurangkan batasan pergaulan dengan masyarakat dan sekeliling, kerana terdedah dengan maksiat pancaindera dan hati. Maka itu, fahamlah kita mengapa pada zaman dahulunya para Panglima, Pendekar malahan Para Sufi berkhalwat didalam gua2 atau kawasan2 tersorok dari manusia.


Fadhilat Hajat Di Penuhi Oleh DIA

Jika selalu mengamalkan bacaan BASMALLAH sebanyak 313 X selepas Solat Subuh setiap Ahad sehingga terbit matahari, maka lalu berdoa pada ketika matahari terbit, maka Insyallah, Hajat akan dikabulkan NYA.

Amalan ini selalu saya lazimkan pada ketika saya perlukan hajat atau berada didalam kesusahan, hanya cepat atau lambat sahaja, terpulang pada KehendakNYA. Maka haruslah kita yakin DIA akan penuhi permintaan kita , dan rasa takut2 juga jika DIA menolak hajat kita, lantaran barangkali permintaan kita itu boleh memudharatkan kita dunia akhirat.

Walaupun begitu, Segala Pujian BagiNYA, semua Hajat dan Permintaan saya makbul, dengan berkat BASMALLAH, bukan kerana apa yang saya amalkan, tetapi hanyasanya kerana KemurahanNYA dan Belas KasihanNYA keatas saya.

Inilah contoh doa2 saya apabila saya memohon kepadaNYA, boleh menjadi panduan kepada pembaca, justru harus di ingat, semuanya semata mata hanya Kemurahan Tuhan Kita, bukan kerana baik atau indahnya amalan kita.


Wahai TUHAN Ku
ENGKAU lah Tuhan Sekelian 'Alam
Aku memohon ENGKAU memenuhi permintaan ku, sedangkan aku yakin ENGKAUlah TUHAN sekelian 'alam, yang berhak disembah.

Kepada siapa lagi aku perlukan pertolongan sedangkan hanya ENGKAU sahajalah yang dapat memenuhi keperluan hamba2 MU diseluruh alam

Lagikan orang2 kafir ENGKAU penuhi hajat mereka, sedangkan aku hambaMU yang Muslim, yang menyakini Tiada TUHAN selain ENGKAU

Sekiranya permintaan ku menyebabkan Kemurkaan MU, maka maafkanlah aku, tetapi aku perlukan pertolongan MU 

Wahai TUHAN ku, sekiranya ada pahala kebaikan bagiku, aku mohon ENGKAU berikan kepada kedua Ibu Bapa ku, janganlah ENGKAU tinggalkan sedikitpun untuk ku, hanya cukuplah sahaja ENGKAU bagi ku, 

Tiada TUHAN selain ENGKAU

Amin Amin Amin

Dengan Berkat .....ucap Dua Kalimah Syahadah'
Demi KecintaanMU keatas Baginda SAW, penuhilah permintaan ku.


Tiada ulasan: